На 27 април ще станат известни призьорите в "Работилница за репортери 2018 – Родова памет"

3471 преглеждания

Годеч е домакин на церемонията

Конкурсната програма на най-емоционалния и познавателен конкурс-обучение на запад от София – „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“ приключи. В третото издание на социалния проект на регионалния новинарски портал EspressoNews.bg се включиха 82 деца от средните училища в Божурище, Враца, Годеч, Драгоман, Своге и Сливница, които създадоха над 250 статии и видеорепортажи в шестте конкурсни задачи.

Предстои най-чаканата и вълнуваща част от проекта, която ще събере всички ученици, техните родители, преподаватели и гости на церемонията по награждаване на най-добрите сред тях. Тя ще се състои на 27 април от 16:00 ч. в НЧ „Н. Й. Вапцаров - 1899", град Годеч. Домакин на събитието ще бъде СУ „Проф. д-р Асен Златаров", в което се обучава миналогодишния победител в Работилницата за репортери 2017 – Разкажи на твоята България“ – Симеон Симеонов.

Учениците се борят за титлата „Репортер на EspressoNews”, като победителят ще получи и пътуване в Брюксел, осигурено от патрона на „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“ – Ева Майдел. Ще бъдат разпределени и награди сред които: шофьорски курс предоставен от автошкола „Василеви“, workshop и заснемане на 360° видео репортажи, стажове и гостуване в национални медии, подаръци от Samsonite, както и много други награди и изненади от партньорите на EspressoNews, които подкрепят участниците в проекта.

EspressoNews кани всички ученици, които бяха част от приключението „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“, техните родители, приятели, преподаватели, да споделят заедно емоцията на събитието.

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontimeRollplastSamsoniteАвтомотор корпорация АД, ПГ "Велизар Пеев" град Своге, Монделийз България.

EspressoNews