На 30 март ще заседава Общински съвет-Годеч

1084 преглеждания

На 30 март ще заседава Общински съвет-Годеч

 

Заседание на Общински съвет – Годеч ще се проведе на 30 март 2018 г.  от 13:00 часа. Проектът на Дневен ред включва общо 17 точки.

Най-напред общинските съветници ще разгледат актуализацията на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2018 година, както и актуализацията на бюджета на Община Годеч за настоящата година.

Следва Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Общинския план за развитие през 2017 г. на Община Годеч, който ще представи кметът Радослав Асенов.

Местният парламент ще определи и размера на начални тръжни цени на земеделски земи, които подлежат за отдаване под наем чрез публично оповестени търгове и ще обсъди провеждането на публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на земеделски земи – частна общинска собственост.

Съветниците ще възложат изготвяне на експертна пазарна оценка на недвижим имот – частна общинска собственост в с. Комщица, ще гласуват и отдаването под наем на помещение в бившия Младежки дом и ще одобрят Стратегията за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Годеч за 2018-2019 година.

В рамките на заседанието ще бъдат обсъдени: Годишен план за развитие на социалните услуги за 2019 година, кандидатстването на Община Годеч с проекти по ПРСР /2014-2020г./; Споразумение за прекратяване на договор с „Екоколект”АД за разделно събиране на отпадъци и одобряване на договор за сътрудничество с „Булекопак”АД.

Ще бъде разгледано и членството на Община Годеч в Сдружението на Югозападните общини.

Общинският съвет ще се запознае и с Отчет за дейността на МКБППМН, както и с плановете за честването на празника на града „Видовден”.

Заседанието ще завърши с точка „Други“, в рамките на която са предвидени изказвания, питания, становища и предложения на общински съветници и граждани.

EspressoNews