На Димитровден, пенсионери от Драговищица основаха първия си клуб

768 преглеждания

Той ще носи името „Извор“

На големия християнски празник Димитровден, пенсионери от село Драговищица основаха първия си клуб. След общо учредително събрание, на което присъстваха над 40 жители на село Драговищица от третата възраст, новият пенсионерски клуб в община Костинброд е с името „Извор“.

За председател беше избран Красимир Найденов, за заместник-председател –Виолета Латинова, а за секретар-касиер –Костадинка Гергинова. Юлия Рангелова, Лиляна Кръстанова и Красимира Анкова бяха избрани за контролна комисия. На първото общо събрание присъстваха и заместник-кметът на община Костинброд – Александър Ненов и служители на Общинската администрация.

Пенсионерите от клуб „Извор“ много скоро ще провеждат своите събития в новото помещение, което община Костинброд е осигурила за тази. То се намира в здравния дом в селото, като в него ще има стая за събития, изцяло ново оборудване и санитарен възел. В момента се реновират помещенията, дворът се облагородява и ще бъде поставена беседка за място за отдих на пенсионерите през топлите месеци. Новият пенсионерски клуб предстои да бъде официално открит през месец ноември.

С новооснованият пенсионерски клуб „Извор“, в община Костинброд пенсионерските клубове вече са  четири – два в гр. Костинброд – „Люляк“ и „Кавака“, един в село Голяновци – „Жар“ и най-новият „Извор“ в село Драговищица.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук