Наградиха победителите в конкурса #ВМУЗЕЯСМЕ

1225 преглеждания

На официална церемония във Враца

На официална церемония, в Регионалния исторически музей във Враца, бяха връчени наградите от четвъртото издание на конкурса #ВМУЗЕЯСМЕ, организиран от Фондация „Америка за България“.  Тази година предимство са имали представените проекти, които развиват туризма и общността. Трима са определените победители, които ще си поделят наградния фонд от 15 000 лв.

На награждаването присъства кметът на Враца Калин Каменов, който поздрави присъстващите и връчи приза на Регионален исторически музей-Сандански за програмата „Музеят – дом за нашите деца“. Културната институция е един от победителите в конкурса и наградата е за активната й работа с общността в Сандански.

Победители в конкурса са и Регионален исторически музей-Хасково за програма „Търсене на съкровища“ и ЗООКЪТ-Павликени. Представители на отличените получиха наградите си от директора на Регионалния исторически музей във Враца - Георги Ганецовски и програмния директор във Фондация „Америка за България“ - Юлиана Дечева.

Церемонията по награждаването е част от програмата на седмото издание на конференцията „Кръг с децата“, организирана от Фондация „Америка за България“. Форумът е двудневен и негов домакин е Регионалният исторически музей във Враца. В срещата участват над 130 специалисти от над 100 организации - музеи, галерии, библиотеки, филхармонии и читалища от цялата страна.

На награждаването присъстваха още Надя Захариева – програмен директор на Фондация „Америка за България“, Спаска Михайлова - представител на Фондацията за региона, експерти от културни институции и граждани.

EspressoNews
Снимки: Община Враца