Над 2800 лева събра инициативата „Деца творят за деца“

1455 преглеждания

Каузата помага на три деца от Божурище

Над 2800 лева събра инициативата „Деца Творят За Деца“, която тази година помага на три деца от Божурище.  

Каузата има за цел да възпитава децата да помагат още от малки, мотивирани чрез таланта си да правят добро. Тази година събитието „Деца Творят За Деца“ на 18 декември, в парка на пл. „България“ 1 (малкото НДК), гр. София и отново се превърна в коледна приказка, започваща с благотворителен базар и завършваща с прекрасен коледен благотворителен концерт. „Движение на българските майки“ подкрепи благотворителния базар в рамките на кампанията.

Инициативата уважиха още кметът на Божурище Георги Димов и неговият заместник Владислава Симеонова.

Децата от Божурище, в чиято помощ е кампанията, са: Мелани Пламенова Божилова на 9 г., която страда от ДЦП, хидроцефалия и последващи заболявания; Петър Петров Манчев на 17 г., който също има ДЦП, пълна слепота, квадрипареза и съпътстващи заболявания и Цветомир Ивайлов Митков на 15 г. с ДЦП, пълна слепота, хидроцефалия и много последващи заболявания.

След края на събитието, организаторите благодариха в социалните мрежи: „Днешното събитие беше стилно, емоционално, творчески непринудено и най-вече създадено с много любов! Благодарим на всички участници в базара и концерта! На всички, които помагаха: учениците от НПМГ, учениците от СУ „Хр. Топракчиев“, участниците от НЧ „Хр. Ботев“, на община Божурище и Зала за събития „В парка“

Това събитие ще бъде традиция!“, категорични са организаторите.

EspressoNews