Най-възрастният жител на село Гара Лакатник празнува 100 годишен юбилей

1756 преглеждания

Баба Цветана чества стотния си рожден ден на 23 април

Най-възрастният жител на село Гара Лакатник – баба Цветана, празнува 100 годишния си рожден ден на 23.04.2023 г., в ресторант Пещерата – място със силна символика за столетницата, чийто предци са притежавали воденица именно там.

В организацията на празненството са взели активно участие зам. кметът на община Своге – инж. Валентин Михайлов, кметът на с. Гара Лакатник – Иван Илиев, НЧ „Искърски пролом 1934“ с. Гара Лакатник, жители и деятели от селото.

Рождения ден на баба Цветана Николова Кенина уважиха, както нейни роднини, близки и приятели, така и зам. кметът на община Своге – инж. Валентин Михайлов.

От името на кмета на община Своге Емил Иванов, заместник-кметът Михайлов лично поднесе на столетника искрени пожелания, прекрасна торта и кошница с лакомства. Специална изненада поднесоха и самодейците от танцов състав „Весели крачета“.

Баба Цветана е родена в с. Осиково /днешно Миланово/ на 23 април 1923 г. Омъжва се в с. Дупни връх – днес с. Дружево. Горда майка е на три деца, които за съжаление не са сред нас. През 1969 г. губи съпруга си и най-малката си дъщеря в автобусна катастрофа в с. Миланово. Днес подкрепа и сила получава от четиримата си внуци, седемте си правнуци и четиримата си пра-правнуци. От седем години живее заедно с внука си Данаил и неговата съпруга Вержиния в с. Гара Лакатник. Въпреки преклонната си възраст, намаленото зрение и слух, баба Цветана е здрава и не приема лекарства. Тя е изключително мила, общителна, разговорлива и обича да се шегува.

Празника на столетницата от с. Гара Лакатник е преминал като „родова среща“, тъй като дава повод на много от роднините и близките й да се срещнат след много години.

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук