Новоизбраният кмет Радослав Асенов и общинските съветници в Годеч положиха клетва

2161 преглеждания

Мария Владимирова бе избрана отново за председател на Общинския съвет

Радослав Асенов положи клетва като кмет на Община Годеч. Заедно с него да служат на жителите на oбщината се заклеха единадесетте общински съветници. Събитието се проведе в Голямата зала на Oбщинската администрация, където се проведе първата сесия на местния парламент за мандат 2019-2023. Тя бе открита от Николай Николов - зам.-областен управител на Софийска област.

По традиция първото заседание на ОбС бе водено от най-възрастния съветник, в случая - Румяна Борисова.

Радослав Асенов се закле да служи вярно на гражданите на Общината и подписа клетвен лист, след което получи символичния ключ на Годеч. За председател на Общинския съвет бе избрана Мария Владимирова. Тя получи доверието на девет от единадесетте общински съветници след тайно гласуване.

„Благодаря на колегите за гласуваното доверие. Благодаря и на гражданите, подкрепили ни с гласа си. Г-н Асенов, поздравявам ви по случай встъпването ви в длъжност като кмет на Община Годеч. Вярвам, че с вашите лични качества, доказани професионални умения и силен дух ще работите както в интерес на цялото общество, така с внимание и отговорност към проблемите на всеки отделен гражданин. Пожелавам ви със същата енергия и упоритост да продължавате да управлявате Община Годеч. Преизбирането ви за пореден мандат е доказателство за добре свършената ви работа“. С тези думи Мария Владимирова се обърна към кмета и добави: „Уважаеми колеги, надявам се, че и през следващия мандат ще работим в екип за просперитета на oбщина Годеч и ще оставим настрана личните чувства и пристрастия“.

„Изборите минаха. За мен и моя екип те не бяха война, нито битка. Бяха състезание, в което всеки един от жителите можеше да избере неговия кандидат. Това огромно доверие към мен и към съветниците поражда една голяма отговорност, която трябва да оправдаем. Затова г-жо Владимирова, уважаеми дами и господа, общински съветници, пред нас стои изключително важен момент за развитието на Годеч. Преди четири години започнахме упорита работа, която сега трябва да надградим. Освен да надградим направеното, трябва да работим и в тези сектори, в които не успяхме да свършим всичко. Много често съм упрекван, че наблягам на инфраструктурата. Тя обаче е много важна - водопроводът, улиците, пътищата, тротоарите. Също така са важни и здравеопазването, образованието, културата, духовният живот. Трябва да работим във всички сектори с големи темпове, повече хъс и повече сила. Имаме подкрепата на правителството. Преди четири години го казах, казвам го и днес: „Нося Годеч в сърцето си, ще го нося, докато съм жив. Чака ни много работа, важно е да бъдем сплотени, да не се делим на партии и да сме здрави“, каза Радослав Асенов.

Преди официалната част на площада пред сградата на Общината новата местна власт бе посрещната тържествено с концертна програма, в която взеха участие Йоанна Христоскова, Наталиа Тодорова и ФК „Гайтан”. Архиерейският наместник на Годечката духовна околия - архимандрит Януарий, и отец Йероним от манастира „Св. Дух” поръсиха със светена вода и здравец новия кмет и членовете на местния парламент, които бяха посрещнати в сградата на Общината с пита, мед и сол от ВрИД кмет - Надя Сотирова.

Източник: Актуален глас

Снимки: Актуален глас