Новолуние и Слънчево затъмнение в Козирог на 26-ти ни пренасят на нови релси на развитие

888 преглеждания

Новото начало ще е свързано с добре познато старо. Преобразуванията, които предстоят ще имат доста по-мащабни последици и за години напред

Най-важното астрологично събитие през тази седмица е Новолунието в зодиакалния знак Козирог. То ще включи в аспект съвпад Юпитер и ще е съпътствано от Слънчево затъмнение обхващащо Южен възел, пише horoskop-astrom.com.

Както става ясно от горе-описаното това ще е изключително рядко Новолуние и съответно ще има доста широко отражение. Всяко едно Новолуние със Слънчево затъмнение показва, че ние ще бъдем пренесени на нови релси на развитие, ако не по желание, то по принуда, твърди се, че затъмненията действат подобно на „космически стрелочник“, който има за цел да ни насочва, така че да не изгубим посоката, която кореспондира със собствената ни предопределеност.

Сега това послание е преумножено, защото включва и Юпитер, може да се каже, че преобразуванията, които предстоят ще имат доста по-мащабни последици и за години напред. Най-силно ще усетим новите тенденции през следващите около две седмици, после 40 дни и през юни ще предстои известна корекция на направлението преди отново да продължим смело напред с промените.

Новото начало, което предстои често ще е свързано с нещо добре познато старо. Да кажем - може да се върнем към някакви стари традиции, норми на съществуване, възможности и т.н. Също - ще се появи възможност да си върнем нещо изгубено, при условие, че е наше, не бива да напуска живота ни или ни е отнето неправомерно.

Същевременно, ако имаме натрупани дългове морални или финансови - пак така ще трябва да се разплатим.

Миналото ще ни застига почти през цялото първо полугодие на 2020г., в оптимален вариант - ще материализираме всички наши желания, те ще започнат да придобиват реално измерение, но на база положени вече усилия, правилно избрано направление на развитие.

Понеже Новолунието е в Козирог - преобразуванията ще имат кардинално отражение върху социалния ни статус и ключови приоритети като - кариерно развитие, репутация в обществото, брачни отношения, сигурност на съществуване в един по-широк смисъл.

Можем да постигнем стабилност и шанс за изкачване по йерархичната стълбичка основно, ако сме успели да се приобщим към някаква водеща за нас единица и й отдаваме нужното. Едно от основните и вероятно на първо място ще бъде - домът и семейството. Можем да направим асоциативна препратка с дърво, което се нуждае от здрави корени, за да се държи изправено, за да могат да се развиват и растат нагоре клоните. И така, ако нямаме здраво семейство или не отдаваме нужното на близки за нас хора, с които сме емоционално обвързани, тогава по-голяма част от енергията и времето ще бъдат насочени първо в тази посока, а после във всичко останало.

Разбира се, Козирог е символ на държавното управление и структури. Предстоят мащабни трансформации през януари, които ще продължат да се развиват и през следващите около две години. Но случващото се през януари ще има толкова широко отражение, че после и през идните месеци до лятото вероятно нищо няма да изглежда същото. Ако се върнем на асоциативната препратка с дървото - управляващите ще трябва все повече да се съобразяват с народа си, родината си, за да растат, да се развиват или да не паднат от високо.

Посоката ще бъде не в глобализация, а точно обратното - националистичните настроения все повече ще ескалират и това вече се усеща, знае, но без вероятно да се предвижда колко по-надълбоко и надалеч ще се стигне, дори до създаване на някаква нова политическа система.

И така, живеем в интересни времена, подходящо е при Новолунието и след него да посеем някакви семена, които ще прорастват дълго, ще дават плод, който ще е сладък и такъв, какъвто искаме. Но предвид затъмнението - не бива да насилваме нещата, едва ли ако се движим „срещу течението“ ще стигнем много далеч. Но можем да се възползваме от текуща ситуация, подходящо е да се осланяме повече от всякога на натрупан опит, авторитет, на здрави опори и по горе-описания начин.

Венера транзитира вече през Водолей, значи - щастие ще ни носят приятелски събирания, високата социална активност, електронни медии, интернет и т.н., те ще се оказват проводник на повече чувства и преживявания.

Снимка: Pixabay

EspressoNews