Няма дървеници в ДГ „Юрий Гагарин“-гр. Годеч, установи проверка

1823 преглеждания

Тя е във връзка с оплаквания на майки, чиито деца посещават заведението

Детска градина „Юрий Гагарин“ е в изрядно хигиенно състояние. Това информира Община Годеч чрез съобщение до родителите на деца, посещаващи забавачницата.

Поводът за съобщението е репортаж, излъчен в ефира на btv преди дни, в който майки се оплакват, че децата им са нахапани от дървеници, докато посещават детското заведение. По думите им, децата се прибирали с пъпки по тялото, които завяхват в дните, в които не посещават забавачницата и се появяват отново при подновяване на посещенията.

В тази връзка от местната администрация информират, че веднага след репортажа в ДГ „Юрий Гагарин“ са направени проверки от Регионална здравна инспекция-София област и специализирана фирма за дезинсекция и дератизация.

Заключенията на компетентните органи са, че детската градина е в изрядно хигиенно състояние.

Не е констатирано наличие на креватна дървеница под никаква форма. Не са установени следи от тяхна физиологична дейност, мумификация, следи от зацапвания по спалното бельо, матраци, дюшеци, както и по твърдите части на детските креватчета, се казва още в съобщението.

В тази връзка от Общината категорично отхвърлят твърденията, които поставят под съмнение хигиената в детското заведение и здравето на децата и ги определя като напълно неоснователни и неверни, завършва публикуваното на официалния сайт на администрацията съобщение.

EspressoNews
Снимка: Актуален глас