Областният управител с приветствие в навечерието на Денят на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май

1938 преглеждания

Поздравителен адрес от Областния управител инж. София Торолова беше публикуван на интернет страницата на Областната администрация по случай Денят на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май .

Ето и текстът на приветствието към жителите и гостите на Софийска област, военнослужещите и ветераните от войните, което отправя инж. Торолова:    

На този ден, когато Българската православна църква почита Свети Георги Победоносец, всички ние се прекланяме пред онези българи, дали живота си за свободна и независима България, пред тяхната храброст, героизъм и патриотизъм.

Редица са легендите, които разказват за безстрашните подвизи на Свети Георги Победоносец, припознаван като защитник на християнската вяра, на слабите и онеправданите, яростен противник на неправдата. Редица са и емблематичните битки, записани със златни букви в българската история, които рисуват безмерната смелост, желязната воля и безусловната саможертва на българските войски в името на Родината.

6 май е повод да последваме, най-напред в сърцата си, примера на знайните и незнайни войни, останали непоколебими до сетния си дъх, отдаден за България. Днес е и денят, в който засвидетелстваме уважението си към достойните ни офицери, сержанти и войници, служещи в редиците на Българската армия, които с делата и достойнството си се превръщат в герои на нашето време.

Уважаеми госпожи и господа,

Изправени пред предизвикателствата на съвременния свят, всички ние носим отговорността за бъдещето на България. Всички ние сме длъжни да помним, следваме и предаваме онази любов към Отечеството, възпята от историята и превърнала се в символ на борбата за най-святата кауза – Свободата и Независимостта! Нека сведем глави пред предците ни и засвидетелстваме почит към мъжете и жените в униформа, които днес са въплъщение на идеалите от миналото, останали актуални и днес!

Уважаеми госпожи и господа военнослужещи и ветерани от войните,

Продължавайте да съхранявате честта и традициите на Българската армия за следващите поколения! Бъдете и занапред пример за подражание и повод за национална гордост! Пазете все така неопетнени Българските бойни знамена и чест! Нека Свети Георги Победоносец винаги да бди над Вас, да Ви закриля и  дарява с небесна благодат и професионални успехи!  

На всички, които носят името на Свети Георги и днес празнуват своя имен ден,  желая здраве и късмет, лични и професионални успехи! Носете с гордост и достойнство имената си и ги прославяйте с делата си! Честит празник!

EspressoNews