Община Божурище се включва в Националната кампания за профилактика на рака на кожата

1747 преглеждания

Община Божурище се включва в Националната кампания за профилактика на рака на кожата, като в тази връзка ще бъдат извършени безплатни профилактични прегледи. 

Всички, които искат да се възползват от предоставената възможност, могат да го направят на 8 юни (четвъртък) в часовия диапазон от 9:00 ч. до 12:00 ч. в кабинет #4 на Поликлиниката в града.  Прегледите ще се извършват от Д-р Сияна Живкова - специалист по Дерматология и венерология.

На 08 юни 2017 г., четвъртък, в Поликлиниката на гр. Божурище, д-р Сияна Живкова – Специалист по Дерматология и венерология,  ще извърши безплатни профилактични прегледи на пациенти, желаещи да се прегледат и такива,  влизащи в рисковата група.

Какво представлява ракът на кожата, т.нар. Меланом?

Меланомът е най-агресивния и опасен тип рак на кожата. Характеризира се с бърз растеж и ранно разпространение (метастазиране) в други части на организма.
Меланомът, може да се изяви с промяна в новопоявила се/съществувала бенка; малко, тъмно, многоцветно петънце с неравни ръбове – надигнато или плоско, кървящо или образуващо коричка; бляскаво, твърдо и тъмно люспесто образование;
Изброеното по-горе  не е задължителна констатация за заболяване, тя може да се направи само и единствено от специалист.

При съмнения и прояви на подобни симптоми, задължително се обърнете към лекар!

 

EspressoNews