Община Враца има готовност да посерщне новата учебна година

843 преглеждания

Училищният праг ще прекрачат 7 080 ученици

Учебната 2019/2020 г. ще започне на 16 септември 2019 г. във всички училища и детски градини на Община Враца. Сградите на учебните заведения са подготвени да приемат децата и учениците. На места все още има завършващи ремонтни дейности, които няма да попречат на учебния процес.

В детските градини на общината ще се обучават над 2 300 деца. Училищният праг ще прекрачат 7 080 ученици, от които 530 са първокласници. За трета поредна година най- малките ученици ще бъдат зарадвани с подарък- книжка с пожелание, от кмета на Община Враца - Калин Каменов.

Нови три автобуса, които замениха амортизираните стари, ще возят безопасно и удобно учениците  от село Тишевица, Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство и Начално училище „Иван Вазов“.

Предстоящата седмица ще бъде направена последна проверка на дворовите пространства, спортните съоръжения и настилки за безопасното им ползване от учениците.

Държавният прием за учениците след 7 клас ще продължи до 10 септември, когато е последният срок за попълване на свободните места.

През изминалата учебна година на територията на цялата община има само един отпаднал ученик, като ще се продължи работата за запазване на тази тенденция.

EspressoNews

Снимката е илюстративна