Община Годеч обяви конкурс за длъжност „Финансов контрольор“

904 преглеждания

Вижте подробности

Община Годеч  публикува на своята страница обява за провеждане на конкурс за длъжност „Финансов контрольор“. Документите за участие в конкурса се подават в деловодството на Община Годеч, пл. „Свобода“ № 1, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа, на 04.09.2020 г.

Документите могат да се подават и по електронен път, като в този случай заявлението по чл.17, ал.2 и декларацията по чл.17, ал.3, т.1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.

Конкурсът за заемане на длъжността да се проведе чрез решаване на тест и интервю.

1. Минимални и специфични изисквания за заемане на длъжността:

1.1. Образование - висше, образователно-квалификационна степен „Магистър”.

1.2. Специалност - икономика, счетоводство, финанси.

1.3. Професионален опит - две години или IV младши ранг.

1.4. Минимална заплата за длъжността - от 610 лв.

* Основният размер на заплатата за длъжността се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнаграждението.

1.5. Длъжността се заема по служебно правоотношение, като за целта кандидата следва да отговаря на условията по чл.7, ал.1 и ал.2 от Закона за държавния служител.

2. Кратко описание на длъжността:

2.1. Осъществява предварителен контрол за законосъобразност преди вземане на решения за поемане на финансови задължения и извършване на разходи, свързани с цялостната дейност на общината, съгласно Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор. Контролира и анализира разходването на предоставените бюджетни и други средства, свързани с издръжката на общината. Участва в разработване на основни процедури, работни инструкции, указания и типови документи за въвеждане и актуализиране на системи за финансово управление и контрол / СФУК / в Община Годеч.

2.2. Познаване и ползване на нормативни актове, пряко свързани с изпълнението на длъжността - Закон за счетоводството, Закон за финансовото управление и контрол в публичния сектор, Закон за местното самоуправление и местната администрация, Устройствен правилник и др.

3. Допълнителни умения и квалификации:

3.1. Да притежава умения за работа в екип, ориентация към резултати, комуникативна и професионална компетентност.

3.2. Дигитална компетентност - знания и умения за обработване на информация, създаване на съдържание, дигитална комуникация, информационна сигурност и решаване на проблеми, които са необходими за успешно изпълнение на длъжността.

4. Конкурсът за заемане на длъжността да се проведе чрез решаване на тест и интервю.

5. Необходими документи:

5.1. Заявление за участие в конкурс -/ по образец/ Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от Наредба за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

5.2. Декларация по чл.17 ал.3 т.1 от лицето за неговото гражданство, както и за обстоятелствата, че е пълнолетно, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответен ред от правото да заема определената длъжност.

5.3. Копие от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителни квалификации и правоспособност, които се изискват за длъжността; ако дипломата на кандидата за придобито в Република България образование е вписана в Регистъра на завършилите студенти и докторанти, в заявлението се посочват номер, дата и издател на дипломата, а ако документът за признаване на придобито в чужбина образоване е вписан в регистрите за академично признаване на Националния център за информация и документация, в заявлението се посочват номер, дата и издател на документа за признаване, като копие от диплома не се прилага.

5.4. Копие от документите, които удостоверяват продължителността на професионалния опит.

5.5. Сертификати за придобити квалификации, свързани с длъжността.

5.6. Автобиография.

Забележка: Копията на документите се заверяват от лицето с „Вярно с оригинала” и подпис.

6. Място и срок на подаване на документите:

Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник.

Документите се подават в деловодството на Община Годеч, пл. „Свобода“ № 1, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа, на 04.09.2020 г.

Документите за участие в конкурса могат да се подават и по електронен път, като в този случай заявлението по чл.17, ал.2 и декларацията по чл.17, ал.3, т.1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.

7. Списъците на допуснатите до конкурса кандидати, както и други съобщения във връзка с конкурса ще се обявяват на интернет страницата на Община Годеч и на информационното табло на входа на общината.

Телефон и лице за контакт: 0729/22300, Камелия Русимова - старши специалист „Човешки ресурси“

Източник: Община Годеч

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук