Община Костинброд бе домакин на национален шампионат за всички породи кучета „За Купата на Кмета“

1183 преглеждания

Проведе се и специализирана изложба за българско овчарско куче

Община Костинброд бе домакин на национален шампионат за всички породи кучета „За Купата на Кмета“ и специализирана изложба за българско овчарско куче. Събитието се проведе в деня на Св. Архангел Михаил, 08.11.2020 г., на стадион „Белица“, в Костинброд. Организатори са Български републикански киноложки Съюз, Български киноложки клуб за българско овчарско куче и Община Костинброд.

Събитието започна с изпълнение на танцов състав „Зорница“ към НЧ „Иван Вазов-1947“ гр. Костинброд. Публиката се наслади и на демонстрация за послушание, изпълнение на команди на кучета, фризби фристайл - игра с куче и танц с куче.

След кратката програма, всички клубове и индивидуални състезатели дефилираха заедно със своите кучета и знамена. Във всяка категория беше избран победител, като шампиона получи най-голямата купа на състезанието - „Купата на кмета“, връчена лично от Трайко Младенов - кмет на община Костинброд.

На събитието присъстваха и Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд и Аврам Петков - председател на БРКС, международен съдия на всички породи кучета и организатор на събитието. Г-н Петков изненада ръководството на Община Костинброд, като подари куче с родословие и паспорт от породата Българско овчарско куче, с име Върбан.

Повече снимки от събитието може да разгледате ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук