Община Костинброд дофинансира със сумата от 100 хил. лева, нуждаещите се училища

623 преглеждания

Община Костинброд дофинансира със сумата от 100 000 лева, осигурени от собствени средства, нуждаещите се училища. Всички общински съветници гласуваха единодушно на извънредна сесия на Общински съвет - Костинброд за дофинансиране на училищата в общината.

След проведени предварителни обсъждания с участието на експерти от общинска администрация и общински съветници в четири от общинските училища бе установен недостиг на финансови средства и то за задължителни плащания - заплати за педагогическия и непедагогически персонал и съответстващите осигуровки. Въпросът бе поставен на проведената извънредна сесия на Общински съвет-Костинброд на 9 декември. С единодушно решение бе осигурено дофинансиране на дейност образование за текущата 2021 година в размер 100 000 лв. със собствени средства от бюджета на община Костинброд.

След решение на Общински съвет: Първо ОУ „Васил Левски“, Второ ОУ „Васил Левски“, ОУ „Отец Паисий“, с. Петърч и НУ Отец Паисий“, с. Драговищица ще могат да платят заплатите на целия персонал в образователните ни институции.

Това е поредната подкрепа от страна на общината към училища или детски градини на нейна територия. Всяка година общинските съветници единодушно гласуват отпускането на средства за ремонти или дофинансиране.

Община Костинброд ще продължи да подкрепя своите образователни институции за бъдещето на нашите деца!“, споделят от Общината.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук