Община Костинброд е домакин на квалификационен етап на „Бъдност за талантите на България“

653 преглеждания

Събитието ще се проведе в НЧ „Иван Вазов-1947“

Община Костинброд е домакин на концертната сесия на югозападния квалификационен етап на Национален фолклорен фестивал-конкурс „Бъдност за талантите на България“. Събитието ще се проведе на 14 февруари, от 16:00 ч. в НЧ „Иван Вазов-1947“. В него ще вземат участие групи, състави и изпълнители от общините на запад от София.

Конкурсът се организира от фолклорен център „НЕСТИЯ“ и се провежда в шест квалификационни етапа по един във всяка една зона на България. Изпълненията са на живо, а класирането е на база протоколите от членовете на журито.

Фолклорът завладяват Костинброд с „Шопски наниз 2020“


Право на участие имат всички деца и младежи, разделени в четири възрастови групи: до 6 годишна възраст; от 7 до 10 годишна възраст; от 11 до 14 година възраст и от 15 до 19 годишна възраст. Възрастовите групи при съставите и колективите се определя от преобладаващия брой на участниците, а възрастта им се определя от навършените години към датата на конкурса.

Направленията в „Бъдност за талантите на България“ са: инструментален фолклор (български и на други етноси от България); вокален фолклор (български и на други етноси от България); танцов фолклор (български и на други етноси от България); словесен. фолклор (български и на други етноси от България). Категориите са: професионална (за учащи в НМУ, СМУ, профил музика или хореография и други специализирани звена на професионална квалификация вкл. ВУЗ); любителска (деца и младежи от семейства училища, читалища и всички други звена за непрофесионална подготовка).

Участниците ще се борят за Гранд При „Бъдности“, медали и дипломи „Бъдност на талантите на България“ за лауреати - I, II и III степен (по групи направления и категории), поощрителни дипломи, специални награди и др. Общият награден фон на Националния финален етап, който ще се проведе в София, е 10 хил. лв.

Допълнителна информация за конкурса може да намерите на официалната Фейсбук страница на Община Костинброд.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук