Община Костинброд е сред четирите партньора на проекта „Активни граждани за енергийно независими общини“

458 преглеждания

На 11 и 12 април 2024 г. Асоциацията на българските градове и региони организира Национален зелен форум на тема „Интегриращата роля на общините в Зелената трансформация и дигитализация“

На 11 и 12 април 2024 г. Асоциацията на българските градове и региони организира Национален зелен форум на тема „Интегриращата роля на общините в Зелената трансформация и дигитализация“.
Събитието ще се проведе в Казанлък и е в изпълнение на проект „Активни граждани за енергийно независими общини“, партньор на който е Община КОСТИНБРОД.
Проектът се изпълнява от „Асоциация на българските градове и региони“ АБГР, „Институт по предприемачество, устойчиво развитие и иновации” (ИПУРИ), „Български Енергиен и Минен Форум“ (БЕМФ) и B16 Urban Energy AS, Осло, Норвегия.
Осъществява се с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство – www.activeciticensfund.bg.
Основната цел на проекта е повишаване на гражданската осведоменост в общините Трявна, Дряново, Костинброд и Панагюрище и енергийната демокрация, посредством колективни действия за подкрепа на енергийния преход.
Ето и пълната програма на събитието:
 

Източник и сн.: Община Костинброд