Община Костинброд е срещу и ще излезе с аргументирана позиция против предложението за драстично увеличаване на цената на водата в Софийска област

5168 преглеждания

Община Костинброд е срещу и ще излезе с аргументирана позиция ПРОТИВ предложението за драстично увеличаване на цената на водата в Софийска област.

Кметът на община Костинброд с категорична позиция:

„Инвестициите, които направихме като община с европейски, държавни и общински средства във ВиК сектора са в пъти-пъти-пъти повече от онова което ВиК Софийска област са направили за нашите населени места.

Проведе се публичното обсъждане на регулаторния орган – КЕВР за приемане на бизнес плана за развитие 2022-2026 на ВИК-София област и увеличението на цената на водата – заседанието беше абсурдно!

До дни община Костинброд ще излезе с остра позиция, която ще изпратим до КЕВР, омбудсманът, Националното сдружение на общините, ресорните министерства и всички компетентни държавни органи“.

С 44 на сто се предвижда да поскъпне водата в Софийска област. Цената за доставянето, отвеждането и пречистването на водата трябва да скочи до 3,69 лв. за кубик с ДДС. Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди предстоящото поскъпване на водата от 1 юли в Софийско и Пернишко.

Репортаж по темата може да видите ТУК.

Източник: Община Костинброд, БНТ

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук