Община Костинброд за четвърти път бе домакин на Национален шампионат за всички породи кучета и специализирана изложба за Българско овчарско куче

648 преглеждания

Община Костинброд за четвърти път бе домакин на Националния шампионат за всички породи кучета и Специализирана изложба за Българско овчарско куче под името „Мирослав Арсенов“.

Мероприятието се проведе на стадион „Белица“ в град Костинброд. Националният шампионат и киноложката изложба на Българско Овчарско куче се организира съвместно БРКС /Български Републикански Киноложки Съюз/, Български киноложки клуб за Българско Овчарско куче и община Костинброд.

В изложбата взеха участие клубове от цялата страна. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода. Изложбата започна с изпълнение с гайди и химна на Република България.

Публиката се наслади и на демонстрация за послушание, изпълнение на команди на кучета, фризби фристайл – игра с куче и танц с куче.

След кратката програма всички клубове и индивидуални състезатели дефилираха заедно със своите кучета и знамена. На събитието присъстваха Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и Аврам Петков – международен съдия на всички породи кучета и организатор на днешното събитие.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук