Община Костинброд награди заслужили деца и популяризирали общината в класическата борба и леката атлетика

907 преглеждания

Петима спортисти получиха статуетка и грамота за цялостен принос и спортни постижения

На 28-ми април в спортна зала „Белица“ в град Костинброд, кметът на община Костинброд - г-н Трайко Младенов, заедно с зам.- кмета - г-н Александър Ненов и Председателят на Общински съвет - д-р Атанас Тенев наградиха най-добрите си състезатели в класическата борба и леката атлетика. Петима спортисти получиха статуетка и грамота за цялостен принос и спортни постижения.
 
Денис Стоянов и Борислав Здравков са от клуб по борба “Белица”, с треньори Борислав Здравков, Крум Веселинов и Димитър Ценков. Двете надежди в борбата са родом от град Костинброд. Тренират в клуб по борба “Белица”. През годините успяха да извоюват множество медали и след всеки изминат шампионат да стават все по-добри и все по-разпознаваеми.
 
Денис Стоянов е републикански шампион при децата в категория до 66 кг., бронзов медалист в категория до 92 кг. и бронзов медалист на републиканския шампионат за кадети в град Бургас. Това е малка част от неговите отличия и постижения.
 
Борислав Здравков е сребърен медалист от Републиканското лично първенство по борба за момчета в категория 62 кг., провело се в Горна Оряховица, бронзов медалист в категория до 71 кг. от държавното първенство по класическа борба, състояло се в град Самоков и многократен първенец от турнир “Силата, красотата, бързината и мисълта”.
 
Три деца, трениращи в клуб по лека атлетика “Фортуна”- гр. Костинброд, бяха отличени за цялостен принос. Никола Величков, Калина Петкова и Росалия Рангелова.
 
Една от младите звезди на община Костинброд е Никола Величков. Той е в топ 10 по медали от целогодишното си участие в Атлетическа лига, а в комплексното класиране е бронзов медалист. Никола е златен медалист на скок от място и сребърен на 60м. от “Атлетиката търси таланти”, състоял се през 2021г.
 
Състезателят от клуб по лека атлетика “Фортуна”- гр. Костинброд взе участие и на състезание атлетическа лига от веригата GO!KIDS! Никола се пребори за второто място и спечели сребърен медал на скок от място с лично постижение 196см за родени през 2011г. Също така е и бронзов медалист на скок от място от финалния етап на атлетическата верига GO!KIDS! Лекоатлетът участва в традиционния спортен турнир „Тереза Маринова и приятели“ като спечели златния медал на чистия спринт с резултат 7.8 сек.
 
Калина Петкова е златен медалист от Атлетическата лига. Тя е най-новата звезда на клуб по лека атлетика “Фортуна” и започна сезона с медал.
 
Росалия Рангелова е родена и живее в град Костинброд. Спортният и път започва от клуб по лека атлетика “Фортуна-Костинброд” с треньор Фиданка Борисова. Печели поредица Държавни титли и медали от Национални шампионати. В 8-ми клас се премества в 153-то Спортно училище и представлява клуб “Локомотив”. Росалия през 2020г. стана шампион на България! На Националния шампионат за юноши и девойки под 20 години, провел се на 25 и 26 юли 2020г., Росалия е златен медалист на 100м. с препятствия. Тя е една от новите звезди на България и гордост за община Костинброд.
 
"Пожелаваме на всички трениращи деца в клуб по лека атлетика “Фортуна” и клуб по борба “Белица” една здрава и успешна година.
Честит Рожден ден на треньора по борба Димитър Ценков - ЦУМ! Жив и здрав да си!", пишат от Община Костинброд.
 
Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук