Община Костинброд отбеляза 134 години от Съединението

976 преглеждания

Тържествените церемонии се състояха в Костинброд и Петърч

С две тържествени церемонии и полагане на венци и цветя, в община Костинброд отбелязаха 134 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Честванията започнаха на площад „Иван Вазов“ в Костинброд. Да се поклонят пред подвига на загиналите войници от община Костинброд бяха Трайко Младенов - кмет на община Костинброд,  Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд, Димитър Григоров - общински съветник и жители на община Костинброд.

Националният празник беше почетен и в село Петърч. Пред паметника в центъра на най-голямото село в общината, кметът Борислав Борисов и кметът на Костинброд Трайко Младенов поднесоха венци и цветя. Гости на събитието в празничния ден бяха и председателят на Общински съвет-Костинброд д-р Атанас Тенев, инж. Теодора Гогова - зам.-кмет на община Костинброд жители и гости на Петърч.

След поднасянето на венци и цветя пред паметника на загиналите войници от село Петърч през войните 1912-1918 г., официалните гости откриха осмото издание на зоо изложението и събор на българските породи овчарски кучета, организирано за кметство Петърч, както и нов парк и кът за отдих.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд