Община Костинброд подкрепя и финансира двойки с репродуктивни проблеми

449 преглеждания

До момента Общината е подпомогнала общо девет двойки

Община Костинброд подпомага финансово двойки с репродуктивни проблеми по пътя им към инвитро процедурата. Подкрепата, която осигурява Общината е за провеждане на всички изследвания и процедури, касаещи подготовката преди инвитро опита им и самата инвитро процедура.

За осъществяване на тази подкрепа е приет „Правилник за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие на семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Костинброд“. До момента Община Костинброд е подпомогнала общо 9 /девет/ двойки, отговарящи на условията и заявили своето желание да се възползват от услугата, а те са:

- Двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на община Костинброд могат да получат финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция със средства, предвидени в общинския бюджет, съгласно „Правилник за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие на семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Костинброд“ един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

- Кандидатите представят лично или от техни упълномощени представители /с нотариално заверено пълномощно/следните документи описани подробно в Правилника.

Място и срок за подаване на документите: Населено място - гр. Костинброд, ул. Охрид № 1, сградата на община Костинброд, ет. 1, Център на административно обслужване.

Срок за подаване:

1. Първи етап – от 01 януари до 31 март;

2. Втори етап – от 01 април до 30 юни;

3. Трети етап – от 01 юли до 30 септември.

За повече информация: Община Костинброд, отдел „Социални и хуманитарни дейности“ – телефон за контакти: 0721/ 68 710

„Инвитро бебетата са безценен дар. Те са нашата награда!Те са заслуженото щастие след години чакане!  Гордеем се, че Община Костинброд развива и поддържа вече пета година Правилника за финансово подпомагане на изследвания и процедури за инвитро програми. Завършваме 2022 година с добра новина! Очакваме две наши съгражданки да съобщят благата вест и съвсем скоро на бял свят да се родят инвитро бебета. Пожелаваме безпроблемна бременност и спокойно раждане! Нека рожбите, дарени от съдбата, да са здрави и добротата да ги води за ръка през целия им живот!“

Източник: Община Костинброд, Снимка: Ppxabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук