Община Костинброд предоставя маски на пенсионерите при получаване на пенсиите във всички клонове на „Български пощи“ в общината

1046 преглеждания

Охраната на всички пунктове ще следи по колко човека влизат в салоните и дали спазват нужната дистанция

Започва раздаването на пенсиите в пощенските клонове в община Костинброд. Създадена е организация за дезинфекция и пропускателен режим. Община Костинброд, чрез служители от социалните центрове към общината, предоставя маски на всеки пенсионер, дошъл в клоновете на „Български пощи“ да получи своята пенсия.

Обсъдени са мерките за безопасност, които ще бъдат предприети в дните за получаване на пенсии от 7 април до 23 април. Охраната на всички пунктове ще следи по колко човека влизат в салоните и дали спазват нужната дистанция.

Над 2000 маски за многократна употреба е предвидила да раздаде общинската администрация-Костинброд на пенсионерите, които ще посетят пунктовете с тази цел.

А от утре, 08.04.2020 г., започва раздаването на пенсиите по домовете на трудно подвижни възрастни хора. Доставката на пенсията ще се извършва от пощенски служител.

„Призоваваме всички жители на община Костинброд да слагат защитна маска на лицето си, за да ги предпази от капкови инфекции. Вирусът COVID-19 най-често прониква в тялото през устата, носа или очите, но най-важна си остава ролята на ръцете. Затова маската служи освен за възпирането на вируса, но е и един вид преграда, която ни пази от собствените ни ръце. Защото е от огромно значение да се избягва докосването на устата и на носа. Същото важи и за очите. Носете маски! Те намаляват вероятността да cе заразите!“.

Предпазни маски раздават от кметовете на населените места в община Костинброд
Община Костинброд с вечерен час

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук