Община Костинброд приключи дейностите по ремонта на сградата на II-ро ОУ „Васил Левски“

1027 преглеждания

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов, заедно с председателя на община Костинброд д-р Атанас Тенев, зам.-кметът инж. Габриела Трайкова и Юлияна Георгиева - „Инвестиционно проектиране и строителство“ в община Костинброд, посетиха Второ ОУ „Васил Левски“. Поводът бе приключването на ремонтните дейности на сградата на костинбродското училище.

Ръководството на община Костинброд беше посрещнато от директора на основното училище в кв. Шияковци“ - Красимира Манова.

Старата дограма на Второ ОУ „Васил Левски“, кв. „Шияковци“ е подменена с PVC дограма в цвят златен дъб, с което се запазва автентичния вид на сградата. Всички класни стаи, коридор и учителска стая са боядисани и освежени.

С цел предотвратяване на навлизане на дъждовната вода в основите се изгради отводнителна система около сградата. Всички водосточни тръби на сградата са заустени в канализационната мрежа. Изградена е алея около сградата с ширина 1,50 м., която отвежда дъждовната вода встрани от сградата.

През новата учебна година 2020/2021 г. сградата ще стане още по-привлекателно място за подрастващите, което заедно с доказания професионализъм на персонала, ще допринесе за издигането на учебно - възпитателния процес на съвременно Европейско ниво.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук