Община Костинброд се включва в инициативата “Красивото за нас е ужасяващо за тях”

923 преглеждания

Целта на кампанията на ЧЕТИРИ ЛАПИ е да разкрие един невидим за много от хората проблем, който се изостря всяка година покрай празниците

Община Костинброд се включва в инициативата “Красивото за нас е ужасqващо за тях” и отменя празничната заря и фойерверките, които трябваше по-традиция да осветят небето над централния площад “Иван Вазов” в град Костинброд! 

Общинското ръководство е взело решение със средствата от зарята да подкрепи изграждането на модерни съоражения за каране на скейтборд и велосипеди в града.

Целта на кампанията на ЧЕТИРИ ЛАПИ е да разкрие един невидим за много от хората проблем, който се изостря всяка година покрай празниците. “Красивото за нас е ужасяващо за тях” илюстрира страха и стреса, които животните изпитват при шума от пиратки, заря и други фойерверки докато ние празнуваме. 

Нека всички да покажем съпричастност и да спрем практика нашето веселие, да бъде за сметка на заобикалящия ни свят, животни и природа!

Силният шум от фойерверките също така се отразява негативно и на бебета и на децата с увреждания, което също е един от водещите мотиви в опитите да се ограничат мощните фойерверки.

Призоваваме гражданите да бъдат съпричастни с инициативата и да намерят други забавни и смислени начини за посрещане на предстоящата 2022 година, пишат от Община Костинброд.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук