Община Костинброд спечели финансиране на проект „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация-2020”

806 преглеждания

Чрез него ще осигури изхранване на 110 лица

Община Костинброд вече има одобрен проект по програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация-2020”. Дейностите по подготовка и предоставяне на топъл обяд до дома на потребителите, ще са в периода от 4 май до 19 юни, включително. До момента по проекта „Топъл обяд на територията на Община Костинброд“, изпълняван от Община Костинброд са включени 72 потребители, като предстои да бъдат обхванати още 38 нуждаещи се лица.

Програмата е част от пакета мерки за подкрепа на уязвимите граждани в условията на извънредна ситуация в страната. В съответствие с нейните условия, приоритетни лица ще бъдат уязвими групи граждани, които са затруднени да осигурят сами прехраната си поради бедност и продължителна социална изолация в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19.

Основните цели на дейностите по проекта са насочени към подобряване качеството на живот и задоволяване на потребностите от храна на хора, които не могат да си я осигурят сами. Право на тази социална услуга имат лица с ниски доходи, както и уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредно положение.

Източник: Община Костинброд, снимка: freepik

Общото събрание на Регионално сдружение за управление на отпадъците на регион...
Доброволци извършиха дезинфекция в Костинброд
Готов е проектът на програмата за развитие на туризма в община Костинброд 2020-2024 г.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук