Община Костинброд успя да реализира важното проучване за вода в Чибаовци

493 преглеждания

Успешно са пробити два проучвателни сондажа за подземни водни ресурси в селото

След години на упорит труд и ангажираност, Община Костинброд успя да реализира така важното проучване за вода, което ще подобри живота на множество семейства в село Чибаовци. Община Костинброд заявява, че след интензивни проучвания, успешно са пробити два проучвателни сондажа за подземни водни ресурси в село Чибаовци.

Община Костинброд финансира два водоизточника. В момента се проучва дебита и се прави химико-биологичен анализ. Отпуснати са средства за ограда около водоизточниците, за проучвателния сондаж и за две нови помпи в помпената станция. Ангажиментът на ВиК София област е да организира автоматиката.

За съжаление от няколко дни отново няма вода от Меча поляна /свогенско/, поради което община Костинброд е поискала водоноски от ВиК София област. Прави се всичко възможно и по възможно най-бърз начин да излязат проучванията, да се монтират помпите и автоматиката – с цел да се снабди населението с питейна вода и да не се налага въвеждане на извънредно положение в селото.

Развитието и поддържането на село Чибаовци не спира до тук:

Храм „Св. Св. Кирил и Методий“ е с подновен чисто нов покрив, благодарение на средства осигурени от община Костинброд!

Ръководството на община Костинброд ще съдейства и за ремонт на магерницата в двора на църквата.

В село Чибаовци всички стари спирки са подменени с нови и от 1 август има редовен транспорт.

Готов е и проектът за ремонт на Народно читалище "Развитие - 1933" в центъра на село Чибаовци.

А за главния път, преминаващ  през двете села – Дръмша и Чибаовци са закърпени дупките с активното участие на държавата и на Общината.

Ръководството на Община Костинброд инспектира на място всички дейности. На място в селото бяха Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд и зам.-кметовете на община Костинброд – инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов. Кметският наместник на село Чибаовци – Искра Лазарова разведе Общинското ръководство и показа проучвателните сондажи и колко вода има в тях.

Община Костинброд се надява да реши едно от най-сериозните предизвикателства, с които жителите  на селото се сблъскват - липсата на питейна вода.Ръководството на Общината винаги е имала сериозен ангажимент към жителите на селото и през последните години не е спирала да работи усилено и целенасочено за решаване на този проблем, като се надяват цялата инвестиция в проучвателните сондажи да оправдае времето и средствата и безводието в селото да е само спомен.

В последните няколко години благодарения на усилената работа на ръководството на община Костинброд водено от кмета Трайко Младенов, заедно с Искра Лазарова –  кметски наместник на село Чибаовци успяха въпреки трудностите да променят облика на селото. Новият площад, реновираният паметник, околните пространства, църквата, читалището, новите спирки, новият транспорт и новите сондажи показват, че въпреки Ковид кризата, икономическата и политическата криза и 2 години липсата на държавен бюджет за развитието на селото се работи с душа и сърце и ще бъде така и за напред.

Източник и снимки: Община Костинброд