Община Костинброд участва в „Седмицата на културите“ в Палермо с изложбата „Сътворено от женските ръце“

569 преглеждания

Авторската изложба е на Екатерина Михайлова-Радулова - учител по изобразително изкуство и музика

В Десетото издание на „Седмицата на културите“ в Палермо, община Костинброд, Република България, участва с изложбата „Сътворено от женските ръце“.

За втори път община Костинброд, побратимена със сицилианския град Салеми, има удоволствието да представи България на културната сцена в Палермо с авторската изложба на Екатерина Михайлова-Радулова - дългогодишен учител по изобразително изкуство и музика. Екатерина е завършила е музикалното си образование в Националното Музикално Училище „Филип Кутев“ в гр. Котел, със специалност изпълнител, вокалист, педагог по народно пеене. 

Участва с много изложби и концерти на национално и интернационално ниво и е утвърдено име в културния живот на община Костинброд. В авторската си изложба „Сътворено от женските ръце“, Екатерина използва уникална техника с плъстена и рязана вълна, която има хилядолетни корени в българското изкуство. Красивите багри на българската природа са претворени в паната, картините и предметите, някои от тях свързани с Християнските празници.

В своите произведения на изкуството, Екатерина използва освен вълна и други най-различни природни материали: камък, глина, пясък и дърво, които въплъщава в произведенията си - свидетелство за следваните от нея естетически принципи. Това прави неповторим  и уникален нейният стил.

Официални гости на откриване на изложбата в гр. Палермо бяха Марио Дзито - зам.-кмет на Културите на провинция Палермо и град Палермо, Роза Саладино - Културни дейности и представители от Дирекция за големи събития, забавления и култура  гр. Палермо.

Специален гост на изложбата бе принцът на Палермо-Бернардо Торторичи Монтаперто ди Раффадали, Принц на Раффадали и Дука на Сан Николо’.

След като приключи изложбата, представляващата група от община Костинброд, в лицето на Екатерина Михайлова-Радулова, Русанка Колева - куратор на изложбата е и техният ръководител Емилия Михайлова, се отправиха към побратимената ни община - Салеми.

Доменико Венути - кмет на община Салеми посрещна гостите си в замъкът Il Castello Normanno-Svevo. В една от изложбените зали на впечатляващия дворец бе показана изложбата „Сътворена от женските ръце“.

Повече снимки от изложбата може да разгледате ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук