Община Костинброд ще получи средства за изграждане на елементи от общинската пътна инфраструктура

644 преглеждания

Целта на проекта е реконструкция на съществуващото „Т"-образно с изграждане на ново кръгово кръстовище

На редовното правителствено заседание на 23 септември 2020 година се взе решение за одобряване проект на договор между правителството на Република България и община Костинброд за финансиране изграждането на елементи от техническата инфраструктура - кръгово кръстовище, публична общинска собственост.

След завършената реконструкция от Агенция „Пътна инфраструктура“ на мост над бул. „Европа“ и пътят, намиращ се в община Божурище, Министерски съвет отпуска 469 061 лева за изграждане на кръгово кръстовище в конфликтната точка до бутилиращия завод на Кока-Кола.

Кръговото кръстовище е с външен радиус 20,00 метра, вътрешен радиус 13,00 м. и ширина на пътната лента 7,00 метра.

Във връзка с разширението на завода на Кока-Кола е предвидено да бъде изградена пътна връзка при изхода от тирпаркинга на предприятието. Кръговото ще бъде върху път общинска собственост. С реализирането му ще се осигури безопасното излизане и влизане на тежкотоварните автомобили на Кока-Кола.

С изпълнението на двете насърчителни мерки по чл. 22б от ЗНИ, които министерство на икономиката осигурява, а именно Реконструкция и рехабилитация на общински път SFO1400 /II-81/ Костинброд - граница общ. (Костинброд - Божурище) - Пролеша - Хераково /SFO3024/- участък: от км 0 +000 до км 1+500“, които се изпълнява в момента и Изграждане на кръгово кръстовище при бутилиращ завод за безалкохолни напитки и натурални сокове „Кока-Кола“ - гр. Костинброд, ще се създаде нова европейска визия около завода и цялата инфраструктура около него ще бъде обновена и обезопасена.

С реализирането двете мерки се подобрява инвестиционния климат и се създава условия за развитие на бизнеса.

Към днешна дата вече се изпълняват дейностите по проект „Реконструкция и рехабилитация на общински път SFO1400 /II-81/ Костинброд - граница общ. (Костинброд - Божурище) - Пролеша - Хераково /SFO3024/- участък: от км 0 +000 до км 1+500“. Финансирането на този проект е по чл. 22 б като насърчителна мярка. Общата стойност на проекта е 1 308 753, 83 лева, като възложител е Община Божурище.

С изпълнението на проекта ще се осигури безопасен транспорт и преминаване.

Благодарение на доброто сътрудничество между общините и Агенция „Пътна инфраструктура“ през 2020 година се изпълни и реконструкция на мост на км 39+829 на Републикански път I-8. След като беше констатирано, че съоръжението е с нарушено сечение на стълбовете и с лошо експлоатационно състояние, се проведе среща между община Божурище, община Костинброд и АПИ.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове