Община Своге: „Не бъдете безучастни и безразлични към безскрупулните прояви на вандализъм!“

702 преглеждания

Местната власт обяви своята категорична позиция и се противопоставя срещу подобни прояви

Общината Своге с призив към всички жители да пазят града и населените места на територията на общината и техните придобивки, както и да не бъдат безучастни и безразлични към безскрупулните прояви на вандализъм. Ето и пълният текст на апела, публикуван на официалната страница на Община Своге:

„55 години гражданите на Своге заслужено носят самочувствието на жители на един от най-красивите и живописни български планински градове. От обявяването на гара Своге за град на 7 септември 1964 г. на юбилейна сесия на Народното събрание до днес сме свидетели на развитието му в инфраструктурно и икономическо отношение. През мандат 2015-2019 г. на г-н Емил Иванов бяха съсредоточени сериозни усилия в подобряване на условията за живот, както в административния център - град Своге, така и в останалите населени места. Своге се превърна в модерен, европейски град. Заслужено внимание беше отделено на благоустрояването - бяха рехабилитирани и преасфалтирани десетки улици, изцяло бяха реконструирани площади, паркове, междублокови пространства, места за отдих и спорт. Бяха извършени ремонти във всички училища, детски градини и площадки за игра в общината. Бяха инвестирани средства в използването на туристическия потенциал на общината.

За съжаление, за пореден път  ВАНДАЛИЗМЪТ  се оказа по-силен от желанието и усилията  на много от нас да имаме красив, чист и подреден град! Напоследък зачестиха случаите на вандалски прояви -  изпочупени пейки  на централния площад, на детските площадки за игра, счупени кошчета за боклук, изтръгнати и откраднати катерушки и съоръжения за игра, както в града, така и в останалите населени места, счупени и повредени  осветителни тела, особено в посока еко-пътека „Трите Бора“, многократно разрушаван и повреждан подлезът в града - стени, врати, настилки.

Уважаеми съграждани,

Общинска администрация-Своге обявява своята категорична позиция и се противопоставя на грубото, безскрупулно и хулиганско отношение на недобросъвестни лица към нашия град! Ръководството на Община Своге призовава на висок глас НЕ НА ВАНДАЛИЗМА!!! Поддържането на града в чисто и приятно място, където спокойно да живеем и отглеждаме децата си е отговорност на всеки гражданин! Община Своге се обръща с призив към всички жители - не бъдете безучастни и безразлични към безскрупулните прояви на вандализъм! Само по този начин можем с общи усилия да преустановим и ограничим случаите на безхаберно разрушаване на нашия град.

За сведение прилагам снимков материал на част от вандалските прояви на територията на общината.   

С уважение: 

ЕМИЛ ИВАНОВ

Кмет на Община Своге“