Община Своге бе домакин на делегация от град Ступава

597 преглеждания

По повод честването на 57-мата годишнина от обявяването на Своге за град

По повод честването на 57-мата годишнина от обявяването на Своге за град, общинското ръководство бе домакин на делегация от побратимения град Ступава, Република Словакия.

Кметът на Ступава - Петър Новиседлак, заместник-кметът, председателят на общинския съвет и представители на общинска администрация гостуваха на Община Своге в периода 01.07-04.07.2021 г. За престоя си в България те обмениха идеи за съвместно сътрудничество между двете общини, успяха да опознаят спецификите на района като посетиха всички забележителности в община Своге и Столицата, посетиха местната фабрика за производство на шоколад от голямото семейство на „Монделийз Интернешънъл“, бяха гости на тържествения концерт на 3-ти юли, посветен на празника на град Своге.

Петър Новиседлак поздрави жителите и гостите на Своге като изказа благодарност за поканата и изрази желание установеното в годините добро партньорство да продължи и занапред като се реализира в много успешни съвместни проекти и инициативи.

На официалната работна визита при кмета Емил Иванов бяха обсъдени възможности за партниране в сферата на проекти, финансирани със средства от европейските структурни и инвестиционни фондове, насочени към младежка инициатива, социални дейности, културен обмен.

Споразумението за побратимяване между градовете Своге и Ступава е подписано на 3-ти октомври 2009 г. като до настоящия момент са поддържани постоянни връзки между ръководствата на двете общини.

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук