Община Своге взе активно участие в отбелязването на “Седмицата на гората – 2024 г.”

1021 преглеждания

В рамките на събитието се проведоха различни инициативи и кампании, целящи да повишат осведомеността и значимостта на горите за околната среда

Ежегодно всяка първа седмица от месец април се провежда “Седмица на гората”, посветена на опазването на горите и техните природни ресурси. Мотото тази година е “Гората е живот и обща отговорност!”.

В рамките на събитието се проведоха различни инициативи и кампании, целящи да повишат осведомеността и значимостта на горите за околната среда.

Седмицата бе изключително активна за служителите от звено ГСС към Община Своге, както и за ТП ДГС – гр. Своге.

 Децата от детска градина “Слънце”, с. Искрец, бяха подготвили специална програма от песни и стихове, за което получиха награди. Малчуганите взеха участие в символично залесяване, в което се включи и г-н Илия Богданов – зам.-кмет на Община Своге, съвместно със служителите от ТП ДГС – гр. Своге.  

В четвъртък – на 04.04.2024г., служителите от звено ГСС към Община Своге отбелязаха празника с тематична еднодневна екскурзия.

На 05.04.2024г. /петък/ се проведе организирано залесяване на фиданки покрай река Искър в град Своге под ръководството на инж. Светла Стоева – Ръководител звено ГСС към Община Своге.

В залесяването се включиха служители от общинската администрация, како и от ТП ДГС – гр. Своге.

Задружно и с бодър дух бяха залесени 100 тополи, който ще красят територията на общината.

"Нека да пазим природата си и да бъдем пример за младото поколение!", призовават от общината.

Източник и сн.: Община Своге