Община Своге продължава изпълнението на амбициозната си строителна програма

727 преглеждания

Ремонтните и строителни дейности ще продължат и през новата година

В навечерието на Новата година, Община Своге завърши рехабилитацията на ул. „Каменярска“, в града. Улицата е с изградено изцяло ново пътно легло, положена асфалтова настилка и бордюри. Поставени са и пилоти за укрепване на ската.

Изцяло е завършен основният ремонт на детската градина в с. Искрец, а жителите на с. Томпсън ще се радват на чисто нова детска градина. Сградата отговаря на високите изисквания за енергийна ефективност. Предстои закупуване на оборудване и за двете детски градини.

Общинското ръководство осигури целево финансиране на стойност 700 000 лв. за рехабилитация на част от уличната мрежа на гр.Своге.  Ремонтните и строителни дейности ще продължат и през новата 2020 г.

Припомняме, че на 23 декември, в свогенския квартал „Дренов“ бе официално открит новоизграден пешеходен мост, който осигурява безопасното преминаване на пешеходците. Изграждането на пасарелката е част от ангажимента, който общинското ръководство пое пред гражданите на Своге след трагичния инцидент на 25 август 2018 г., когато автобус с пътници се преобърна и отне живота на 20 души. Пред жители на квартала, членове на инициативния комитет, гости и медии, лентата прерязаха заместник-кметът на общината инж. Валентин Михайлов и Мая Манолова - омбудсман на Република България по време на катастрофата от лятото на 2018 г., под чиято инициатива бяха проведени работни срещи за обезопасяване на път II-16 от републиканската пътна мрежа София - Мездра, в участъка гр. Нови Искър - с. Ребърково.

Част от набелязаните мерки за обезопасяване на участъка в най-големия квартал на града бяха още поставяне на мантинели, пътни знаци, орязване на растителността край пътя, подновяване на маркировката и др. Съоръжението е на стойност 80 000 лева, финансирани от общинския бюджет.

EspressoNews

Снимки: Община Своге