Община Своге с представителство на официалния прием в Софийска света митрополия

852 преглеждания

Представител на общината бе заместник-кметът инж. Валентин Михайлов

Вечерта на 23 януари 2020г. в залата на Софийска света митрополия се проведе официален прием на представителите на държавната власт на територията на Софийска епархия и духовните ръководители на околиите, влизащи в диоцеза на епархията.

Срещата бе инициирана от ръководството на Софийска света митрополия и се провежда за първи път, като целта ѝ бе областните управители и кметове, заедно с архиерейските наместници на осемте софийски околии, да получат първосветителското поздравление и патриаршеското благословение на Софийския митрополит и патриарх Български Неофит.

На любезната покана се отзоваха областни управители и повече от двадесет кмета на общини от диоцеза на Софийска епархия, сред които и Община Своге. Представител на общината и гост на официалния прием бе инж. Валентин Михайлов - заместник-кмет.

Негово Светейшество патриарх Неофит откри срещата, придружаван от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, Теодор Атанасов, началник на патриаршеския кабинет и Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополи. След като благослови събралите се представители на държавната власт и духовниците, Негово Светейшество се обърна към тях с приветствено слово, в което изказа удовлетворението си от успешното сътрудничество, установено през изминалата година между Софийската света митрополия, Архиерейските наместничества, държавната власт и местното самоуправление  и изказа надежда, че добрите взаимоотношения ще продължат да се развиват и през настоящата 2020 г. На срещата бяха обсъдени възможности за кандидатстване с проектни предложения по различни европейски програми за реставрация, реконструкция и възстановяване на храмове и манастири на териториите на съответните общини.

EspressoNews

Снимки: Община Своге