Община Своге стартира кампания за разделно събиране на отработени масла

1083 преглеждания

Съвместно с „Ойл рециклейшън” ЕООД

Община Своге, съвместно с Организацията по оползотворяване на отработени масла „Ойл рециклейшън” ЕООД организират  кампания за разделно събиране на отпадъци от отработени масла, информират от местната администрация.

Всички жители на общината, които притежават отпадъци от отработени масла, могат да ги предадат в периода 19 декември 2018 г. – 21 декември 2018 г. на следните събирателни пунктове:

За гр. Своге: “ИСТРА”ЕООД , ЕТ ”ДАР -98”, ЕТ ”КАРИНА”

За с. Искрец: „AйТ Ауто” ЕООД,  ЕТ ”ПЛАМА –С”

За с. Реброво: Автосервиз „Тони Виденов”

за с. Владо Тричков: “Сибос” ЕООД , „БЛУМАР” ЕООД

от 09:00 до 16:00 часа.

На пунктовете има разположени съдове за разделно събиране на отработените масла, става ясно още от съобщението на организаторите. По време на кампанията гражданите ще могат да се освободят от опасния отпадък безвъзмездно.

Община Своге приканва жителите на нейна територия да се възползват от организираната кампания за разделно събиране и предаване на отработени масла и припомня, че за предотвратяване и ограничаване на замърсяването на въздуха, водите и почвите, както и за ограничаване на риска за човешкото здраве и околната среда, е забранено изоставянето, нерегламентираното изхвърляне или друга форма на неконтролирано обезвреждане на отработени масла.

„Да опазим природата чиста за нас и за бъдещите поколения!“, приканват организаторите на екологичната кампания.

Източник: Община Своге
EspressoNews