Общинска администрация Костинброд проведе работна среща с представители на общината, участвали в „Седмица на културата” в Палермо

321 преглеждания

В сградата на Общинска администрация Костинброд се проведе работна среща на кмета на община Костинброд - Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев - председател на Общинския съвет, Кристина Йорданова - главен специалист  „Култура и спорт“ с представителната група на общината, участвала в Десетото издание на културното събитие „Седмица на културата” в главния град на остров Сицилия - Палермо, Република Италия.

В Палермо, община Костинброд бе представена с изложбата „Сътворено от женските ръце“, с творби на Екатерина Радулова-Михайлова, изработени от рязана и плъстена вълна.

Оригиналният стил и красивите багри предизвикаха изключителен интерес на присъстващите официални лица, свързани с подготовката и осъществяване на „Седмицата на културата“, административните лица от местната и регионална администрация, граждани. Куратор на изложбата е Русанка Колева, а ръководител на българската група бе Емилия Михайлова.

На 30 септември, представителите на община Костинброд се срещнаха с ръководството на град Салеми, който е побратимен град на Костинброд. Специален подарък за Кмета на община Костинброд и нашите съграждани е уникално издание на „Червената книга“ на Салеми, с възстановени архивни документи след пожара по време на чумната епидемия, извор на историческата памет на селището.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук