Общинска администрация-Костинброд се включи в третото издание на Национална седмица на четенето

1315 преглеждания

Общинска администрация-Костинброд се включи в третото издание на Национална седмица на четенето, организирано от Министерството на образованието и науката (МОН).

По покана на г-жа Красимира Манова директор на Второ ОУ „Васил Левски“, представители на общинската администрация прочетоха своите любими детски приказки на деца от 1 до 4 клас. Г-жа Бистра Боянова-PR на община Костинброд изчете приказката „Джак и бомбеното стъбло”, а г-жа Таня Иванова- отдел “Образование” в ОбА-Костинброд зарадва децата с приказката “ Мишокът, който ядял котки“.

В рамките на третата Национална седмица на четенето ученици от цялата страна ще подаряват любими книги и ще четат приказки на най-малките. Институтът за български език при БАН е традиционен партньор на МОН в провеждането на инициативата. Тази година млади учени от Института ще проведат традиционна викторина със занимателни задачи по правопис, граматика и значение на думите. Състезанието ще се проведе в Математическата гимназия “Никола Обрешков” в Казанлък.

EspressoNews