Общинска администрация и децата на Костинброд с еко инициатива

743 преглеждания

Всички училища и детски градини на територията на общината получиха комплекти за отглеждане на собствено дърво от Гората.бг

Oбщина Костинброд кандидатства по предложение за безвъзмездно дарение на образователни детски комплекти за засаждане на дървета в кампанията „Засаждаме бъдеще с гората.бг“.

Кампанията е с цел да даде възможност на хиляди деца да засадят и отгледат свое собствено дърво в Република България.

Отдел „Оперативни програми и проекти“ към общинска администрация-Костинброд се ангажираха с инициативата и се включиха в кампанията „Засаждам бъдеще с Гората.бг“. Поради противоепидемичните мерки всичко е предварително окомплектовано от служителите в общинска администрация-Костинброд.

Всички училища и детски градини на територията на общината получиха комплекти за отглеждане на собствено дърво, инструкции за съхранение, засяване и отглеждане на семената.

Всеки комплект съдържа семена, подходящи саксии от 100% рециклиран материал, биотор и всичко необходимо, за да отгледат децата сами малко дръвче, което после да засадят. Общият брой на комплектите бяха 800 като се разпределиха по равно в шестте училища и четирите детски градини.

През следващите месеци децата, заедно със своите учители ще посадят в саксии семена от дъб, явор, кестен, ясен, вечно зелени борове, габър и други дървета. Когато поникнат, те ще ги посадят в своя двор и ще грижат за тях.

С включването в инициативата децата ще могат да проследят процеса на засаждане и поникване на младото дърво, а след година или две да го засадят навън.

Община Костинброд, в частност отдел „Оперативни програми и проекти“ и Гората.бг благодарят на всички образователни институции в община Костинброд, които с радост приеха идеята.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук