Общински щаб за защита при бедствия-Своге: Към 09.04.2020 г. на територията на община Своге има само карантинирани лица и няма доказан случай на лице с коронавирус

691 преглеждания

Щабът ще прави съобщения за всеки случай на заразени с коронавирус лица

Към 09.04.2020 г. няма доказан случай на лице с коронавирус на територията на община Своге, става ясно от съобщение на Общински щаб за защита при бедствия, публикувано на страницата на Общината. Ето и пълния му текст:

Общинският щаб за защита при бедствия, прилагащ мерките за противодействие разпространението на коронавирус, съвместно с РЗИ, РУ на МВР-Своге и други държавни институции, прави следното съобщение:

На 06.04.2020 г. е констатиран един случай на лице с положителна проба за коронавирус. Лицето е мъж, лекар, от София, с месторабота – Медицински център „Олимп“. Лицето е поставено под карантина, в домашни условия в София, без  симптоматика на заболяване. Установени и поставени  под карантина  са всички контактни лица своевременно и спрямо тях РЗИ  прилага всички предписани мерки.

Към 09.04.2020 г. на територията на община Своге има само карантинирани лица и НЯМА доказан случай на лице с коронавирус.

Общинският щаб заявява, че ще прави съобщения за ВСЕКИ случай на заразени с коронавирус лица.

ДО МОМЕНТА ТАКИВА НЯМА!

Общинският щаб се обръща към всички жители и пребиваващи на територията на община Своге, като ги призовава, умолява, ДА СЕ ВЪЗДЪРЖАТ ОТ ПОСЕЩЕНИЯ НА ЦЪРКОВНИТЕ СЛУЖБИ за предстоящите християнски празници – Лазаровден, Цветница, Великден, с цел предотвратяване на условия за заразяване от струпване на множество хора.

Уважаеми съграждани, до момента вследствие на предприетите мерки от Община Своге, както и  вашата отговорност и дисциплина, спомогнаха за НЕ ДОПУСКАНЕ на заразяване на нито един наш съгражданин.

Нека да продължим със стриктно спазване на превантивните мерки до окончателно преодоляване на епидемията!

11.00 ч.

09.04.2020 г. 

ОБЩИНСКИ ЩАБ ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ-СВОГЕ

За връзка с Общинския щаб, тел:

072685

0876239051

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук