Общинските администрации на Своге, Мездра и район Нови Искър премериха сили на спортния терен

1834 преглеждания

В рамките на "Празници на Искърското дефиле"

Спортна среща между отборите на Общинските администрациите на Своге, Мездра и район Нови Искър, Столична община се проведе на 25 май като част от програмата на тазгодишните „Празници на Искърското дефиле“.

На градския стадион в Своге се проведе футболен турнир на малки врати. Всеки от отборите изигра срещу своите съперници по 2 полувремена, всяко с продължителност 15 минути. Срещите преминаха под овациите на зрителите, придружени с много смях и добро настроение. Победител в оспорваната надпревара стана отборът на община Своге, който въпреки равния брой точки, успя да надвие останалите претенденти за купата с по-голяма голова разлика.

Домакин на спортната проява бе инж. Валентин Михайлов - заместник-кмет на Община Своге. В края на турнира той поздрави кмета на община Мездра г-н Генади Събев, който смело облече футболната фланелка и се включи в мача и заместник-кмета на район Нови Искър г-жа Весела Петкова като изказа готовността на общинска администрация - Своге за взаимопомощ и сътрудничество в бъдещи общи проекти.

Представителите на трите общини връчиха един на друг и символична купа - спомен от футболното дерби.

Инж. Михайлов подчерта, че върху призовете няма изписани първо, второ и трето място, защото за Община Своге победител в спортната надпревара е приятелството и сътрудничеството.

EspressoNews