Обява във връзка с инвестиционно намерение публикува Община Своге

1669 преглеждания

За преценяване на необходимостта и обхвата за екологична оценка

Община Своге публикува на официалния си сайт Обява за преценяване на необходимостта и обхвата за екологична оценка въз основа на Закона за опазване на околната среда (300С), Наредбата за условията и реда за извършване на екологична оценка на планове и програми Закона за биологичното разнообразие (ЗБР) и Наредбата за условията и реда за извършване на оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони

Обявата е относно: ПУП-ПЗ за пристрояване на съществуваща жилищна сграда в Пи дял в „/с временен ID 06272.159.9905/, в строителен полигон на мах. “Песа могила“, одобрен с решение No 84/87 г. на ИК на ОНС и разширение строителни граници на м. „Песа могила“, с ПИ 06272.159.322 по кадастрална карта, одобрена със заповед No РД-18934 от 18.12.2017 г. на ИД на АГКК, Село Брезе, община Своге, Софийска област.

На терена се предвижда пристрояване на жилищна сграда, с обща максимална РЗП 60 кв.м, съгласно показателите за зоната:

- Плътност на застрояване - мах 60%

- Интензивност на застрояване - мах 1,2

- Озеленена площ и благоустрояване - мин 40% Максималните показатели за зоната няма да могат да бъдат достигнати.

Информацията за инвестиционното предложение, заданието за проектиране и съответните документи са на разположение за предложения в община Своге.

Предложения и възражения могат да се изпращат чрез община Своге до РИОСВ или на адрес: 1618 гр. София, бул."Цар Борис III” No 136, РИОСВ, 10 ет., П.К. 332, става ясно още от публикацията.

EspressoNews