От АПИ провериха работата на фирмата, поставяща нови мантинели на пътя Своге-София

934 преглеждания

Поставят най-високия клас обезопасителни системи в участъка

Ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" и екипи на фирмата, която ще постави нова мантинела, инспектираха опасния завой край Своге, който трети месец след катастрофата с 20 жертви чака ново обезопасително съоръжение. В ефира на Nova експертите гарантираха, че новото съоръжение ще е по-здраво и ще бъде поставено в непосредствена близост до пътя. Посещението стана факт, след като тази сутрин в интервю за Nova от Института за пътна безопасност поставиха ултиматум за поставянето на мантинелата.

"До момента се провеждаха следствени действия във връзка с инцидента. Спазваме стриктно сроковете, които сме поели пред премиера и омбудсмана, за цялостното ремонтиране на пътното трасе, изготвянето на проекти и монтаж на ограничителна система. Старото съоръжение трябваше да бъде ремонтирано от общината, тъй като е в тяхна територия и не е ангажимент на Пътната агенция", категоричен беше председателят на управителния съвет на АПИ Светослав Глосов.

Оспорвайки становището на Община Своге, че не е задължена да поддържа мантинелата на мястото, Глосов се аргументира с факта, че тя се намира след табелата за начало на града. Освен това Община Своге издава разрешения и събира такси за поставянето на билбордове и търговски обекти в спорния участък от Искърското дефиле, допълни председателят на УС на АПИ.

По-късно в съобщение до медиите от АПИ заявиха, че на пътя Своге-София се поставя най-високият клас обезопасителни системи, каквито има на автомагистралите.

Източник: Nova
EspressoNews