Отборът по олимпийско таекуондо на oбщина Своге със страхотен старт на годината

514 преглеждания

„Държавни шампиони“ на България, квота за световно първенство и достижима цел за участие на Олимпиадата през 2024 г. в Париж за свогенския отбор по таекуондо.

Успехите станаха реалност, а възможностите за бъдещи медали постижими, благодарение на неуморните усилия на треньорите  и постоянството на трениращите в клуб по таекуондо „Кондор 2000“- Своге.

На 12-13.02.2022 г. се проведе държавното първенство по олимпийско таекуондо в град София. Участваха близо 700 състезатели от цяла България. Отборът на oбщина Своге бе представен от 29 състезатели. Някои от категориите бяха препълнени, като част от състезателите играха по 4-5 мача. Крайната равносметка е 17 медала - четирима състезатели се окичиха с титлата „Държавен Шампион“, шест с „Вице държавни“ титли и 7 бронзови  отличия

Подкрепа на свогенските, малки, таекуондисти по пътя им към многобройните призове, винаги е била Община Своге в лицето на кмета - Емил Иванов, който осигурява ежегодно финансиране на отбора. Следващата цел пред тях е медал от световно първенство за юноши и участие на Олимпийски игри.

Източник: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук