Откриване на коледните тържества в с. Чибаовци

1680 преглеждания

На 04.12.2015 година в с.Чибаовци се откриха коледните тържества в Община Костинброд. Кметство с.Чибаовци и Народно читалище „Развитие -1933“ организираха празник по случай запалването на коледните светлини.Специален гост на събитието беше кмета на община Костинброд - г-н Трайко Младенов. 

Празничната програма беше представена от децата в селото, които бяха подготвили прекрасни коледни песни и стихове. Те трогнаха със своите изпълнения всички жители и гости на селото, които бяха дошли на площада пред кметството. Раздадени бяха и коледни подаръци и лакомства.

 

Изви се кръшно хоро. Кулминацията на празника беше и заря в небето над селото.

Г-н Младенов в непринудени разговори споделяше празничното настроение с десетките гости на събитието. Г-жа Искра Лазарова – кмет на с.Чибаовци и г-жа Кирилка Младенова  – председател на НЧ“Развитие -1933“ бяха основните организатори на празника и заслужено приеха специалните поздравления за организацията и от г-н Младенов, и от останалите гости и жители.

Г-жа  Лазарова и  г-жа  Младенова споделиха пред всички и мотото на  тържеството: „Да запалим заедно коледните светлини  с надеждата за повече доброта и взаимност през новата година. Нека, когато наближава времето за равносметка  се обединим и си припомним, колко единно и усмихнато може да бъде нашето село“

Източник: www.kostinbrod.bg