Откриха десетото издание на Фолклорния Фестивал „Шопски наниз 2019“

975 преглеждания

В първия фестивален ден на сцената се изявиха най-малките самодейци от община Костинброд

Откриха десетото издание на Фолклорния Фестивал „Шопски наниз 2019“ в Костинброд. На 10 май, в 16:00 ч. в НЧ „Иван Вазов-1947” бе даден началото на конкурсната програма на превърналия се в традиция за община Костинброд фестивал. Сред препълнената зала в град Костинброд бяха и Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, зам.-кметовете инж. Габриела Георгиева, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, Иван Божилов - кмет на район „Илинден“, Столична община, Младен Младенов - кмет на район „Връбница“, Столична община, Николай Борисов- зам.-областен управител на Софийска област и общинските съветници Иван Иванов, Анастасия Попова и Краса Крилашка.

Кметът на община Костинброд поздрави всички гости и участници и сподели радостта си, че тази година през сцената на фестивала ще минат над 2 000 души, сред които и гости от съседна Сърбия, сред които са общините Гаджин Хан, Бабушница, Димитровград, Сокобаня и Пирот, както и италианския състав от делегацията от община Салеми, Република Италия, която е в България по спечеления проект между общините Костинброд и Салеми по програма „Европа за гражданите“.

В първия фестивален ден на сцената се изявиха най-малките самодейци от цяла община Костинброд. Бяха представени традиционни песни, танци и характерни за шоплука сцени.

Като атракцията в първия ден от фестивала бяха Гайдарски състав „Петко Войвода“, организирани от община Костинброд, танц на състава от Република Италия и излизането на сцената на Ангел Кьосев, който приключи своята кариера на 10-ия Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“, гр. Костинброд.

Във втория фестивален ден на сцената на читалището се зявиха  над 100 състави, ансамбли и индивидуални изпълнители от цялата страна и един състав от Република Италия.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд