Откриха изложбата „Етно Експо“ в НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд

732 преглеждания

Експозицията бе открита заместник-кмета на община Костинброд - Александър Ненов

„Етно Експо“ - така се нарича изложбата на живопис и дърворезба, която на 26 април, Таня Бардова и Венци Стойчев представиха в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд.

Експозицията бе открита заместник-кмета на община Костинброд - Александър Ненов. Сред присъстващите бе и кметският наместник на село Опицвет - Гергана Величкова.

Таня Бардова е родом от село Опицвет. Тя е един съвременен художник на възрожденски моми, пресъздаваща българката на различни празници, в различно време от нашата история. В картините й се вижда идеализъмът. Фокусира се само върху хубавите ѝ страни, женските черти и пълните очи с любов и милост. Вълшебната природа, красивите жени, плодородието и неподражаемият ни фолклор са задължителните елементи в картините на Таня Бардова. На изложбата тя представи и няколко икони на Св. Георги и Богородица.

Венци Стойчев е жител на село Опицвет, завършил Художествената академия „Николай Павлович“ със специалност „Резба“ и има безброй участия в изложби, скулптурни симпозиума и награди. Самият той участва в конкурс „100 години Априлско въстание“ и печели второ място със своята творба на възрожденец. Следващата му голяма награда е първо място за дърворезба на конкурс, организиран от Министерството на земеделието.

„Етно Експо“ е първата съвместна изложба на двамата творци от село Опицвет, която може да разгледате от 09:00 ч. до 17:00 ч., всеки делничен ден и да отнесете късче от нея в дома си  през следващите дни в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“. Всяка една творба е с обявена цена и на място може да разгледате и намерите липсващия елемент във вашия дом или пък един невероятен подарък към ваш скъп човек.

„Етно Експо“ ни показва съвременния облик на българския живопис и дърворезба през очите на нашите местни автори.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук