Откриха новия физкултурен салон в СУ „Иван Вазов“, гр. Своге

1286 преглеждания

На събитието присъства министърът на младежта и спорта Красен Кралев

На 30 юли, тържествено бе открит новия физкултурен салон в СУ „Иван Вазов“, гр. Своге.

Съоръжението е ремонтирано с осигурени средства чрез преструктуриране на бюджета на Министерството на образованието и науката.

При ремонта на физкултурния салон са приложени мерки за енергийна ефективност, подменена е дограмата, положена е спортна подова настилка, която дава възможност да се играят волейбол и баскетбол. Залата е оборудвана със 189 броя седящи места. Извършен е цялостен ремонт и обзавеждане на съблекалните помещения, изградена е модерна отоплителна система, оборудване с необходимите приспособления. Изградено е техническо помещение и коментаторски пункт.

Залата ще се използва от 560 възпитаници на училището, както и от детските отбори на Своге по волейбол, баскетбол, спортна гимнастика, таекуондо.

На събитието присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-кметовете на община Своге - инж. Валентин Михайлов и Илия Богданов, председателят на Общински съвет, гр. Своге - Веселин Запрянов, общински съветници, директорът на СУ „Иван Вазов“, учители - настоящи и бивши, родители и възпитаници на училищата от района.

Събитието бе открито от мажоретен състав при НЧ „Градище“, гр. Своге, с ръководител Невяна Кирилова.

Проведе се водосвет за здраве.

Непосредствено след извършването му инж. Валентин Михайлов приветства жителите на общината и благодари на министър-председателя на Република България, на министъра на образованието и науката, на министъра на младежта и спорта за положените усилия и отпуснатите средства за реализиране на този проект. Той изрази благодарност и към жителите на град Своге за проявеното търпение и отзивчивост. Също така се извини на гражданите, намиращи се в близост до обекта, за причиненото неудобство, поради извършването на ремонтните дейности. Призна, че откриването на залата се е забавило, тъй като са възникнали непредвидими дейности - допълнително проектиране и изграждане на котелно помещение. Изрази надежда, че спортното съоръжение ще бъде от голяма полза за развитието на младежките отбори по баскетбол, футбол, тенис на корт, таекуондо, както и на учениците от общината.

Министър Крале сподели, че  това е първият подобен проект, който се реализира в община Своге и  се надява, че ще донесе много радост на децата, които ще го ползват. Той акцентира на това, че всяко българско дете има равни права за достъп до спорт и ще се направи всичко възможно в цялата страна там, където има нужда, спортната инфраструктура в училищата да бъде подновена, а там, където няма да се изгради нова и добави, че тази година правителството е отпуснало 25 млн. лв. за строеж на нови физкултурни салони за училища, в които няма такива. Министър Кралев изрази надеждите си за това, че всички български деца ще имат щастието да спортуват в такива зали, както децата в гр. Своге.

Инж. Валентин Михайлов и министър Кралев откриха ремонтирания физкултурен салон към СУ „Иван Вазов“ в Своге, като символично прерязаха лентов трибагреник.

Инж. Михайлов поднесе подаръци специално изработени от ученици от ПГ „Велизар Пеев“, гр. Своге на министъра на младежта и спорта. След това връчи ключа от новата спортна зала на директора на СУ „Иван Вазов“, гр. Своге Любомир Янакиев.

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук