Откриха ремонтираната репетиционна зала в НЧ „Иван Вазов-1847“, гр. Костинброд

1010 преглеждания

В нея ще танцуват талантите от ТС „Зорница“

Откриха ремонтираната репетиционна зала, предназначена за танцов състав „Зорница“ в НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд. Тя е с площ от 80 кв. м. и се намира на 2-ия етаж.

През пролетта на 2019 г. бе реализиран проект в читалището по Държавен фонд „Земеделие“, с дейности като ремонт на покрив, мазилки и облицовки на стрехи, монтаж на нови улуци и водостоци, демонтаж и монтаж на прозорци, врати и капаци, и подменена дограма на цялото читалище.

През есента на 2019 г., Община Костинброд извърши довършителни дейности по фасадите на читалището след успешно приключения проект.

Към днешна дата, с доброволен труд, работа в екип и спонсори е освежена репетиционната зала на читалището. Община Костинброд закупи материали за изолацията. Два местни строителни магазина помогнаха с материали и латекс, а читалищните дейци успяха да ремонтират, боядисат стените и освежат цялостната визия на залата.

На откриването, 36 момичета и момчета ,с ръководител Мария Цветанова, танцуваха „Шопска сюита“ и репетираха за предстоящия Великденски концерт и Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“.

Седефка Николова - секретар на НЧ „Иван Вазов-1947“ заяви, че тази обновена репетиционна зала е благодарение на общите усилия на ръководството на читалището, на общинска администрация-Костинброд и не на последно място – ръчният труд на всички доброволци, помогнали залата да е в този й вид.

На едночасовата репетиция и откриването на залата присъстваха и Бистра Боянова - PR на община Костинброд и  Тодор Тодоров - редактор и фотограф на информационен бюлетин „Костинброд“.

Община Костинброд прави всичко необходимо културната институция да бъде все по-привлекателна и съответстваща на новия градски площад и паркингите, които бяха направени около читалището