Отличие за Община Своге в конкурса „Най-зелените компании в България“

571 преглеждания

Признанието на журито е за кампанията „ЕКО Своге“

Отличие за Община Своге в конкурса „Най-зелените компании в България“. Признанието на журито е за кампанията „ЕКО Своге“, която популяризира правилното управление на отпадъците и насърчава населението към по-екосъобразен начин на живот, като в същото време поддържа активна дискусия по темата за разделното събиране.

Децата на Своге чрез игри, състезанията и практически занимавания усвояват важни познания за разделното събиране на отпадъци. В рамките на уроците те научават основните правила и показват своята ангажираност към опазването на природата. Подаръците са избрани съобразно основното послание - бутилки за многократна употреба, като целта е от най-ранна възраст те да развиват навиците и да организират ежедневието си с по-малко изделия от пластмаса за еднократна употреба.

За 11-та поредна година организаторите от b2b Media предизвикаха бизнеси и организации, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за по-здравословна среда да покажат своите постижения. Президентът Румен Радев откри с видео обръщение официалната церемония по награждаване на участниците в Националния конкурс.

Над 50  компании бяха отличени в надпреварата, която показа, че дори и в година на пандемия, постигането на „зелени“ цели и корпоративни стратегии не е пренебрегнато.

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук