Официално откриха плувен комплекс „Сливница“

3631 преглеждания

Плувен комплекс „Сливница“, най-новото спортно-развлекателно съоръжение в община Сливница и района, отвори врати. Комплексът е разположен на пет минути от центъра на Сливница и ще донесе на гражданите и гостите на града нови възможности за отдих, възстановяване и здравословен начин на живот. Тържеството започна с водосвет и освещаване от местният свещеник Протойерей Георги Иванов, а кметът на община Сливница, Васко Стоилков, имаше честа да открие плувния комплекс.

Стоилков сподели, че това е било една голяма негова мечта, града да има възможността да има място, което да развива плувни спортове, да дава възможност за развитие на децата и младежи да се учат и практикуват плуване. Самият радоначалник заяви пред събралите се гости: „Искам след няколко години в Сливница да няма нито едно дете, което да е израснало, или живяло поне малко в нашият град, в нашата община, което да не знае да плува“.

Комплексът разполага със закрит отопляем басейн за целогодишна работа, открит басейн с развлекателен характер, детска зона, шезлонги, чадъри и място за плажуване, заведение, което ще работи целогодишно, както и в бъдеще време учител по плуване, с който да работят желаещите да се научат да плуват.

Източник и снимки: Бисер Тодоров

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук